June 4, 2023

Hampir 30 ribu hadir pelancaran PN Kelantan

Spread the love

KESEPAKATAN antara parti-parti komponen Perikatan Nasional (PN) terutama Bersatu dan Pas di Kelantan akan terus memperkukuhkan gabungan itu dan mencetus gelombang sokongan padu rakyat di seluruh negara.

Pengerusi PN Tan Sri Muhyiddin Yassin, berkata lautan manusia yang hadir di Majlis Pelancaran PN Negeri Kelantan semalam, adalah petanda sokongan padu kepada PN yang bakal diterjemahkan pada Pilihan Raya Umum Ke-15 (PRU-15) akan datang.

“Alhamdulillah semalam PN Negeri Kelantan dilancarkan secara rasmi dalam satu majlis yang begitu bermakna dan bersejarah di Tanah Merah.

“Apa yang membanggakan saya ialah melihat kehadiran lebih 30,000 orang sehingga Padang Majlis Daerah Tanah Merah bertukar menjadi lautan manusia.

“Pemandangan ini pada saya boleh dianggap sebagai luar biasa lebih-lebih lagi majlis ini diadakan di luar musim pilihan raya,” katanya dalam satu hantaran di Facebook, hari ini.

Beliau yang juga Presiden Bersatu, berkata ia menjadi bukti penerimaan rakyat kepada satu gabungan parti politik yang matlamat perjuangan adalah untuk mewujudkan sebuah kerajaan yang bersih dan bebas daripada penyelewengan dan rasuah serta sentiasa prihatin terhadap nasib hidup rakyat.

“Kesepakatan dan hubungan erat yang terjalin ini sudah tentunya menjadi petanda yang cukup baik bagi PN lebih-lebih lagi kita akan berhadapan dengan pilihan raya umum tidak lama lagi.

“Insya-Allah, kesepakatan yang dapat dilihat antara parti-parti komponen PN terutamanya Bersatu dan Pas di negeri Kelantan akan terus memperkukuhkan PN dan mencetus gelombang sokongan padu rakyat kepada PN di seluruh negara,” katanya.