May 31, 2023

Normalisasi Eljibiti, era kerajaan PH

Spread the love

Berpuluh tahun golongan li.be.ral berusaha menormalisasikan ElJiBiT! di Malaysia dan setiap kali itu jugalah ia mendapat tentangan hebat dari masyarakat kita.

Namun malang buat negara ini, selepas PH mendapat kuasa pada 2018, aktivis-aktivis ElJiBiT! dilayan begitu lunak oleh pemimpin PH yang mendukung agenda ini tanpa memikirkan sensitiviti masyarakat dan agama persekutuan negara Malaysia.

Bayangkan, sejurus selepas memenangi PRU-14, penganjur Big Gay Iftar pada 2017 dan Pengerusi Pelangi Campaign for Equality, Nu’man Afifi dilantik sebagai Pegawai Khas di Kementerian Belia dan Sukan yang diterajui oleh Syed Saddiq ketika itu. Gila!

Mujur berita pelantikan mantan Setiausaha DAPSY Subang itu tersebar di media sosial dan mendapat tentangan hebat daripada rakyat sehingga akhirnya beliau meletakkan jawatan sebagai Pegawai Khas KBS beberapa hari selepas dilantik.

Tidak dilupakan, tindakan Pakatan Harapan menerima Maria Chin Abdullah sebagai calon PRU14.

PH sendiri sudah maklum bahawa Maria Chin merupakan individu yang bergiat aktif dalam NGO hak asasi manusia yang menyokong tegar gejala songsang ElJiBiT!!

Tidak berhenti di situ, mereka juga dengan licik berusaha menormalisasikan budaya terkutuk ini dalam masyarakat dengan berselindung disebalik perjuangan hak asasi manusia.

Yang paling mendukacitakan, apabila Datuk Dr Mujahid Yusof Rawa, Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Agama) telah melakukan pertemuan dengan aktivis sosial yang juga transgender, Nisha Ayub kononnya bagi membela nasib golongan ElJiBiT!.

Individu yang diharapkan untuk menjaga hal ehwal agama pun tanpa segan mengiktiraf ElJiBiT!. Kerja gila.

“Menerusi pertemuan hari ini, banyak isu yang saya fahami dan ia patut dibela selaras dengan prinsip Rahmatan Lil’alamin yang menjadi teras kepada pentadbiran hal ehwal Islam di negara ini.” -Mujahid

Slogan ‘Rahmatan lil ‘Alamin’ menjadi lesen akan kelunakan kepada golongan ElJiBiT!!

Justeru tidak hairanlah pada zaman PH, golongan ElJiBiT! ini begitu berani menuntut hak mereka dan menyuarakan perjuangan mereka secara terbuka. Mereka yakin kerajaan Pakatan Harapan akan membela!

Siri-siri normalisasi dari golongan li.be.ral ini telah meninggalkan kesan gelap kepada masyarakat. Budaya songsang ini menjalar tanpa kawalan bahkan berani dilaungkan secara terbuka.

JAKIM mendedahkan anggota masyarakat gay direkodkan meningkat hampir 100%, iaitu seramai 310,000 individu pada tahun 2018, berbanding 173,000 lima tahun sebelumnya.

Gila dan maha dahsyat bukan?

Kemuncaknya dapat dilihat apabila golongan ElJiBiT! ini dengan berani melakukan perarakan kumpulan penyokong ElJiBiT! di Kuala Lumpur!

Perhimpunan disertai sekitar 1,000 orang termasuk NGO Sisters In Islam (SIS) itu bertujuan untuk menuntut supaya golongan ElJiBiT! diberikan sama rata seperti rakyat Malaysia lain, menghapuskan diskriminasi jantina, menghentikan keganasan terhadap wanita dan kesaksamaan gender.

Budaya yang dulunya dipandang kotor dan hina kini diangkat setinggi-tingginya atas nama perjuangan hak asasi manusia.

Begitu halus naratif normalisasi ElJiBiT! yang dilakukan PH.

Cukuplah kerosakan yang dilakukan oleh kerajaan PH ini.. Umat Islam perlu bersatu menunjukkan penentangan terhadap mereka yang memperjuangkan ElJiBiT!. Kali ini, kita tolak PH dengan sekeras-kerasnya!