May 31, 2023

Sibertrooper PH mati kutu tersepit di celah kebenaran

Spread the love

Cybertrooper Pakatan Harapan (PH) ternyata sedang ketandusan dan kehabisan modal hingga terpaksa mengitar semula isu lama yang dimanipulasi secara putar belit untuk memburukkan imej Pesuruhjaya PAS Negeri Perak, Haji Razman Zakaria atau Pak Teh.

Momentum dan aura sedang dibawa Pak Teh yang dilihat sedang menyemarakkan kekuatan jentera dan gemblengan sokongan rakyat kepada PERIKATAN NASIONAL di seluruh pelusuk negeri Perak dilihat menggerunkan PH dan bakal memusnahkan impian mereka.

Dari ‘Jajaran Baharu’ yang akhirnya terbelit dan ‘Khemah Besar’ yang terbang dipukul taufan, PH merasakan ledakan besar diletuskan Pak Teh akan menguburkan terus usaha kebangkitan ‘Koridor Pakatan Harapan’ direncanakan mereka.

Maka cerita basi dan sudah selayaknya disimpan di muzium sejarah terpaksa juga digunakan pihak PH apabila disembur keluar kisah saman Dato’ Seri Mohamad Nizar Jamaluddin terhadap Pak Teh pada tahun 2015 dahulu.

Ia susulan kenyataan Pak Teh yang memperumpamakan pendekatan Nizar ketika itu mirip DAP telah berakhir dengan keputusan di mahkamah memihak kepada tuntutan Nizar, namun Pak Teh berjaya melunaskan bayaran tanpa tertunggak.

Tidak berbangkit Razman gagal membayar, apatah lagi ‘bankrap’ seperti yang didendang dan di’harapan’kan oleh pihak PH.

Bagi sesetengah pihak dan keadaan yang nyata pada ketika itu melihat Pak Teh melakukan tuduhan dalam keadaan wujud konflik atau pertembungan dalaman oleh kalangan mereka yang terlalu lunak kepada DAP hingga menyanggah PAS partinya sendiri.

Namun, kisah yang belum pun berusia 10 tahun itu telah menjadi hakikat terbukti diketahui umum betapa mereka-mereka itu yang kemudian berhimpun di dalam PAN adalah ‘anak butir’ DAP termasuk Nizar.

Terbukti, segala nafsu serakah DAP seperti menolak hukum Islam, bersikap keras terhadap hal ehwal Islam atau anti-Islam; gesaan pemberian pajakan tanah selama 99 tahun; menderhaka kepada Sultan Perak dan lain-lain lagi – adalah perkara turut dilakukan Nizar.

Akhirnya masa membuktikan kebenaran itu ketika semua individu-individu ini masih berada di padang politik dan bukannya Padang Mahsyar.