March 28, 2023

Padang Serai, Tioman akan ditahan, tsunami Melayu memilih PN

Spread the love

.

Tsunami Melayu & Perikatan Nasional

Tak dapat dinafikan bahawa pru15 Melayu semakin bijak membuat pilihan. Tidak lagi mahu menggadaikan maruah dan juga integriti. Semakin berani menyuarakan pilhan dan tekad memilih Perikatan Nasional.

Situasi dan suasana ini telah ditunjukkan ketika PH memenangi pru14 lalu. Namun dikecewakan oleh penipuan yang dibuat oleh PH. Penipuan tersebut ternyata memberi kesan yang sangat mendalam. Akhirnya memaksa Melayu untuk memilih dan bernaung di bawah Perikatan Nasional.

Hal ini semakin terserlah apabila PH & BN membentuk kerajaan. Melayu terasa sangat tertipu dengan kempen-kempen keras yang dilakukan oleh kedua-dua parti yang mereka sayangi. Selain itu, kesungguhan beberapa pimpinan dikedua-dua parti menafikan sehinggakan sanggup bersumpah namun selepas pru15 sumpah dan penafian ternyata betul.

Jom semua Rakyat Malaysia. Kita hukum mereka yang mempermainkan perjuangan ahli dan akar umbi. Jangan dibiarkan mereka bermaharajalela memanipulasi jawatan dan kuasa yang mereka ada. Sewenang-wenangnya memperbodohkan ahli parti masing-masing.

Tempat yang paling sesuai untuk membuktikan rasa tidak puas hati dan signal bahawa kebangkitan rakyat sudah bermula ialah di Parlimen Padang Serai dan Tioman. Jangan bagi muka dengan Kerajaan Luar Tabie. Lawan terus.